Start Inhoud Zoeken

Algemene software

Cursus PRO-GEN Free soft voor PG Algemene software Dubbels samen HTML-uitvoer in web Kleuren wijzigen PG30 schermvullend CD samenstellen

Omhoog


 

SoftGratis softDé Nederlandse gratis softwaresite
BeeldMWsnapGratis. MWSnap is een krachtig programmaatje voor het nemen van schermafdrukken. Het kan een screenshot maken van het volledige scherm, van een actief venster, van een actief menu of van een vrij gekozen gedeelte van het scherm. Met Nederlandse taalmodule.
 SnagItBetalen € 33,00. Om afbeeldingen en tekst van het scherm te plukken. Engels.
CD/DVDAutoRunnerGratis. Een is een goed en eenvoudig cd-menuprogrammaatje. Het beste van alle freeware programmaatjes in zijn soort. Engels.
 AutoPlay Menu StudioBetalen € 270,44. Wellicht de beste cd/dvd menumaker ter wereld. De jaarlijkse dvd van de PRO-GENgebruikersgroep LIMBURG wordt met dit programma gemaakt. Engels.
GedcomGenealogica GraficaGratis. Kijkt in een mum van tijd je Gedcom na op ongeldige, inconsistente of onwaarschijnlijke datums. Een niet te missen zeer krachtig instrument! Genealogica Grafica is een hulpmiddel voor het maken van grafische weergaves van genealogische relaties. De nadruk ligt op HTML output ten behoeve van publicatie op het web.
 GENViewerBetalen $19,95. Van MudCreek. Zeer goed. Identificeert "eilanden" in uw gegevens, personen die niet zijn gekoppeld aan uw andere personen. Exporteert eventueel die eilanden naar een nieuw GEDCOM bestand.
GENViewer Lite is een
gratis in functies beperkte versie van GENViewer.
KalendersKalcalcGratis.Is een klein Windows kalenderprogramma van drs Huib J. Plankeel voor Nederlandse data, als voor data in de direct omringende landen. Kalcalc kent de Republikeinse kalender. Kalcalc2 [v3.0] is de 32-bit versie, gepubliceerd febr. 2010.
LettertypenDOSfonSommige fonts zijn gratis en voor andere fonts moet u betalen $8.
Fonts waarmee u een PRO-GEN 3.x-venster onder Windows kunt vergroten tot (bijna) schermvullend.
Het gebruik van deze fonts werd uitgebreid behandeld in onze Nieuwsbrief van mei 2006
http://www.pro-gen.be/nieuwsbrievenpdf/PGggLIMBURG-Nieuwsbrief-20060518.pdf
 ArtistampGratis. Een lettertype met het uitzicht van een stempel.
TekstdoPDFGratis. Het heeft geen programma van een derde partij nodig voor het converteren naar PDF (zoals GhostScript). Doorzoekbare PDF's. 64-bit ondersteuning. Voorgedefinieerde/zelf gedefinieerde pagina afmetingen. Meertalig, ook Nederlands. Zeer goed.
 MetaPadGratis. Een handige vervanger voor Notepad. Met Nederlandse taalmodule.
 ScanToPdfBetalen $39,95. Zet een scan rechtstreeks om in een PDF. Met Nederlandse taalmodule onder Edit/Preferences/User interface
 TranscriptGratis. Speciale tekstverwerker voor het transcriberen van akten op digitale foto’s.
Bovenaan verschijnt de digitale foto en onderaan hebt u een tekstverwerker. Nederlands.
ToolsIZarcGratis. IZArc is de gemakkelijkste manier om bestanden gratis te Zippen, Unzippen en Encrypten. Bestandscompressie dat vele archiefindelingen ondersteunt, zoals: 7-ZIP, A, ACE, ARC, ARJ, B64, BH, BIN, BZ2, BZA, C2D, CAB, CDI, CPIO, DEB, ENC, GCA, GZ, GZA, HA, IMG, ISO, JAR, LHA, LIB, LZH, MDF, MBF, MIM, NRG, PAK, PDI, PK3, RAR, RPM, TAR, TAZ, TBZ, TGZ, TZ, UUE, OORLOG, XPI, XXE, YZ1, Z, ZIP, ZOO. Met Nederlandse taalmodule. Waarom nog een archiver kopen als je zo'n uitstekend programma gratis kunt krijgen? Een aanrader.
 TUGzipGratis TUGZip is een krachtig, bekroond hulpprogramma voor het archiveren in o.a LHA (LZH), de methode die PRO-GEN standaard gebruikt.
Met Nederlandse taalmodule.
Met TUGzip kan je PRO-GEN-install-LZH's samenstellen die voldoen aan de voorwaarden van PG3.20/PGIT
 FilZipGratis. FilZip is een computerprogramma om bestanden te archiveren en comprimeren (o.a. ZIP, enz...).
Met rechtermuisknop op het gearchiveerde bestand klikken en in het menu kiezen wat je wil doen. Zeer praktisch in gebruik. Veel handiger dan 7-Zip.
Met Nederlandse taalmodule die u moet opslaan/downloaden in de map C:\Program Files\Filzip\languages. Later activeert u de Nederlandse taalmodule via het menu Options ... Preferences .... tabblad Language ... kies Nederlands ... Apply.
 Simple Search-ReplaceGratis. Krachtig zoek & vervang programma. Engels.
OfficeOpenOfficeGratis. Het gratis kantoorpakket dat een alternatief is voor Microsoft Office. Nederlands
ViewersAcrobat ReaderGratis. Leest PDF-documenten. Het programma dat u nodig hebt om onze Nieuwsbrief te lezen (23 MB).
Vink Adobe Photoshop® Album Starter Edition uit, want Adobe wil u ook dat (8,5 MB) gelijktijdig aansmeren. Nederlands.
 IrfanviewGratis. Een programma om afbeeldingen te bekijken. Met Nederlandse taalmodule.
WebsitesMapedit$15. Mapedit is een 'imagemap-editing' programma. Met Mapedit maak je aanklikbare gebieden op een webpagina. Een voorbeeld vindt u hier. Gewoon de html-pagina openen, de afbeelding selecteren en het gewenste gebied automatisch laten bepalen of zelf het zelf afbakenen door recht- of veelhoeken te tekenen. Zeer eenvoudig in gebruik. Engels.
 Image Mapper$29. Maakt aanklikbare gebieden op een afbeelding. Engels.